Представят книгата „Градината на земните удоволствия“ в Русе

10:24, 19 юни 17 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 19 юни, от 18.00 часа в Кафе – библиотека „Буда Хаус“ Ася Кулева ще представи новата си книга „Градината на земните удоволствия“ (разкази). Ася Кулева е старши учител по немски език в ПМГ „Баба Тонка“– Русе. Ася Кулева живее и работи в Русе. Завършила е българска и немска филoлогия във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". В момента преподава немски език в ПМГ "Баба Тонка" - Русе. Работи в областта на психодрамата, форумния театър и социалния тренинг. 

Публикувала е в научния печат свои изследвания върху творчеството на Й. В. Гьоте, М. Булгаков, В. Распутин, Ем. Станев. Пише на български и на немски език по проблеми на методиката на чуждоезиковото обучение в интеркултурна среда, драма педагогиката и театралната педагогика, както и художествена проза. Автор е на книгата „По немирните стъпки на времето. 90 години ученически театър в Математическа гимназия „Баба Тонка” – град Русе”(2010), на пиесата "Guilty peasure”(2014) и на романа "Марципаненият чехъл" (2012).Преведен откъс от романа е публикуван в руски електронни списания.

Книгата „Градината на земните удоволствия“ (Издателство „Весела Люцканова“) съдържа десет разказа, чиито герои са наши съвременници. Читателят няма да ги види в новините, но ще ги припознае в съседката отсреща, в приятелите, с които споделя радост и горчилка или в стареца от обезлюденото планинско село. Всяка простичка история си има деликатен метафизичен план, който стига до читателя с вкусовете и ароматите на подправките и цветята и тяхната мистична сила според народните вярвания. 

Те пък се свързват със скрити цитати и препратки към българския фолклор и към приказките от цял свят, които оживяват и променят водоравния бит на героите и го превръщат в пъстро и озарено от светлината и смисъла битие. Вплитането на кулинарни рецепти в повествованието овкусява сюжета и събужда сетивата. Езикът е плътен, дъхав и богат на вкусове и аромати, които раждат спомени, асоциации и желания у читателя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама