Изправят пред Русенския съд контрабандист на цигари за 75 хил.лева

15:08, 19 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес Районна прокуратура – Русе привлече в качеството на обвиняем 43-годишен мъж за  държане на цигари без бандерол на стойност 75 000 лв. Информация за случая съобщават от държавното обвинение. 

При успешна акция на служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Русе са били задържани 10 000 кутии /200 000 къса/ цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити при проверка, извършена на 13.06.2017 г.,  в гараж към частен дом в града. Всички цигари са от марката "Corset Super Slims" с надпис на латиница "For duty free sale only".  По случая е образувано досъдебно производство. 

Районна прокуратура – Русе е привлякла в качеството на обвиняем Огнян Н. за това, че на 13 юни в гр. Мартен държал акцизни стоки  по смисъла Закона за акцизите и данъчните складове 10 000  броя  кутии с цигари марка „CORSET Superslims”, 100 мм., всеки по 20 къса, с надпис на латиница “DUTY FREE SALES ONLY” върху кутиите, всички без акцизен бандерол, на обща стойност 75 000 лв., като случаят е немаловажен  и предмета на престъпление е в големи размери. 

По отношение на същият е била взета мярка „парична гаранция“ в размер на  2000 лева, която да бъде внесена в седмичен срок. Работата по разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама