Елица Камбурова и Катрин Радева с големи отличия от арт фестивала "Вярвай, искай, можеш"

16:11, 21 юни 17 / Култура 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода 16-18 юни 2017 г. в гр. Банкя се проведе третото издание на Международния арт фестивал „Вярвай, искай, можеш“. Елица Камбурова и Катрин Радева - солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство – Русе с ръководител Наталия Константинова, участваха в конкурса и спечелиха престижни награди. Информация за участието на талантливите русенки съобщава Община Русе.

След великолепното си представяне малката Елица е спечелила първо място в своята възрастова група, Награда на детското жури „Най-добър изпълнител“ и Награда на кмета на гр. Банкя. Тя е получила и покана от кмета на Община Банкя да бъде гост-изпълнител на празника на града, на който ще пее на една сцена заедно с дует „Ритон“ и братя Аргирови.

В категория „Нова песен“ Катрин Радева е спечелила 2-ро място с песента „Моя родна, единствена земя“, написана специално за нея по музика и аранжимент на Ц. Балтов и текст на русенската поетеса Анета Мутафова. Деветгодишната рок изпълнителка се състезава и в категория „Поп песен“ и завоюва трето място.

Жури на конкурса са били композиторът и изпълнител от група „Атлас“ Асен Драгнев, както и Христо Младенов и Димитър Атанасов, които са изпълнители и млади композитори, познати от участието си като дует в „Гласът на България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама