Стартира Международният спортен турнир за деца "Русенско лято"

18:05, 23 юни 17 / Спорт 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, в зала „Дунав“ кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри 20-то юбилейно издание на международния турнир за деца „Русенско лято“, което ще продължи до неделя. Информация за събитието съобщават домакините от Община Русе.

Ежегодното спортно събитие се организира от клуба по бадминтон „Русе“ и Община Русе. Турнирът е уважен и от проф. д-р Пюзант Касабян – президент на Българската федерация по бадминтон, който връчи почетна купа на Спортен клуб по бадминтон „Русе“ за принос към този спорт.

За изключителни заслуги към организирането и провеждането на 20-ти международен турнир „Русенско лято 2017“ е бил отличен с почетен плакет кметът Пламен Стоилов. Отличието му е връчено от Стефан Христов от СКБ „Русе“.

С плакети са били отличени членове на Управителния съвет на клуба, спонсори и приятели на бадминтона в Русе.   

Състезателите са от 21 български тима. 46 са румънците, а тази година има и участници от Македония. Надпреварата е във възрастовите групи до 11, 13 и 15 години.

Кметът Стоилов е поздравил всички участници в турнира, благодари на треньорите в русенския клуб Стефан и Росица Христови, основатели на бадминтона в нашия град, както и на родителите на децата. Русенският градоначалник е пожелал на състезателите успех и интересни двубои, както и най-добрите от тях да победят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама