Русенски карнавал и Парад на ретро автомобилите днес в крайдунавския град

07:00, 24 юни 17 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В днешния съботен ден се състои най-пъстрото събитие на града - традиционният Русенския карнавал, който тази година се провежда под мотото “Цветни ритми”. Навръх Еньовден жителите и гостите на Русе ще станат част от цветна фиеста, много забавления и игри, придружени с атрактивни награди. Русенският карнавал възражда една традиция за свободна изява без възрастови ограничения.

Началото на цветната фиеста ще бъде дадено от 18 часа, като отново ще включва три лъча, тръгващи от различни точки на града, които ще се съберат на площада при Паметника на Свободата. Официалното откриване ще е в 19 часа. За празничното настроение на малки и големи ще се погрижат Руслан Мъйнов, Валя Балканска, Гери-Никол, и Памбос. Най-малките ще се забавляват в компанията на Бате Енчо и „Веселяците“.

По-рано през деня, за трета поредна година, Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. До момента в парада са заявили над 60  автомобили и мотоциклети от Русе, Варна, Бургас, София, Павликени, Габрово, Търговище, Разград, Кубрат, Луковит, Свищов, Шумен, Горна Оряховица, Дряново и от Румъния.

Автомобилите, които ще могат да се видят на парада са от почти всички по-известни марки. Специално за Парада в Русе ще пристигне и автомобил от музея на Форд Мото Пфое в София. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 -1987 година.

Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. След това те ще се установят на Общинския паркинг до сградата на НАП в града, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат  танцьорите от Школа за суинг танци „Линдихоп Русе“ към Гейм спорт център и солисти от вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в Русе, с ръководител Наталия Константинова. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова.

И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе Русенски университет „Ангел Кънчев” ще представят своите екологични автомобили на бъдещето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама