Русенски училища дариха учебници за българи в Молдова

15:10, 24 юни 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи благотворителната акция на СНЦ „Дунавско сияние“ и СНЦ „Учителска подкрепа“ – „Дари учебник на българче от Молдова“, съобщават организаторите. 

Стартът на мисията е бил даден на 24 май – Деня на българската  просвета  и култура и за един месец са били събрани около 600 учебника и учебни помагала по български език и литература. Дарението е било предоставено лично на Нина Топалова, секретар на Българската общност в Република Молдова. Учебниците ще бъдат предадени на училищната библиотека в село Кайраклия, чиито библиотечен фонд бе унищожен от проливните пролетни дъждове тази година. В момента в местното училище учат около 120 потомствени българчета.

В акцията се са се включили редица русенски училища, като най-активни дарители се са били учениците от СУЕЕ „Свети Константин - Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Йордан Йовков“. Своят дял в родолюбивото дело са направили още Издаделство „Булвест 2000“, книжарница  ЕТ „Марти Лозева“, а Съюза на свободните писатели подари множество книги от изявени русенски автори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама