93 участници събра третото издание на Парада на ретро автомобилите в Русе

15:56, 24 юни 17 25 910 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, на Общинския паркинг до сградата на НАП, се проведе откриването на третото издание на Парад на ретро автомобили и мотоциклети в Русе. Стартът беше даден от изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова.

 

Градът ни е домакин на изложението за трета поредна година. В него участие взимат над 93 автомобила и мотоциклета от Русе, Варна, Бургас, София, Павликени, Габрово, Търговище, Разград, Кубрат, Луковит, Свищов, Шумен, Горна Оряховица, Дряново, Румъния и Швеция. Автомобилите, които са изложени са от почти всички по-известни марки и са създадени в периода между 1920 -1987 година. Специално за Парада в Русе пристигна и автомобил от музея на Форд Мото Пфое в София. Сборният пункт на участниците беше на паркинга на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”, след което ретро автомобилите дефилираха по централните улици на Русе. Крайната дестинация беше Общинският паркинг до сградата на НАП в града.

Любителите на класическите возила имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли. Предвиден е и конкурс с десетки награди, в различни категории, в зависимост от участниците. Победителите ще бъдат определени от пет членно жури, в което влизат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас.

 

За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха  танцьорите от Школа за суинг танци „Линдихоп Русе“ към Гейм спорт център и солисти от вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в Русе, с ръководител Наталия Константинова. Водещ на проявата беше актрисата Ралица Константинова.

По време и на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе специалното участие взеха представители от Русенски университет „Ангел Кънчев”, които показаха своите екологични автомобили на бъдещето.

 

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе  Пламен Стоилов и е организирано от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Парадът се реализира и с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, Пътна полиция към ОДМВР – Русе и фирмите, „Нетуоркс България, „Ес Транс“, „Витте аутомотив“, ”Хоби кар”, „Ауто хит“ и  „Кауфланд”-Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама