За поредна година Русенският карнавал събра хиляди в центъра на града

07:40, 25 юни 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционният Русенски карнавал тази година се проведе под мотото „Цветни ритми” и за пореден път събра хиляди празнуващи. Жителите и гостите на Русе станаха част от цветна фиеста, много забавления и игри, придружени с атрактивни награди и градът се превърна в сцена за изяви на таланти.

 

Точно в 19 часа кметът Пламен Стоилов приветства трите лъча, обявявайки празника за открит и връчи ключа на град Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух, на краля и кралицата на Русенския карнавал. Тази година това бяха председателят на фен клуб „Дунав завинаги“ Андрей Кючуков и Боряна Христова, която не е пропуснала нито един мач на любимия клуб.

 

И тази година дамите от екипа на кмета Пламен Стоилов се включиха в карнавала като навръх Еньовден се преобразиха като самодиви и закичваха със здравец русенци.  

 

Над 1100 участници от Русе и областта, София, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и международно участие от Испания, Италия, Португалия, Гърция, Молдова и Румъния се включиха в пъстрото събитие.

 

Началото на цветната фиеста беше дадено с три лъча, тръгващи от различни точки на града, които се събраха на площада при Паметника на Свободата. За празничното настроение на малки и големи се погрижиха Руслан Мъйнов, Валя Балканска, Гери-Никол и Памбос. Най-малките се забавляваха в компанията на Бате Енчо и „Веселяците“.

 

В градската градина ще бъде представен и видеомапинг, като проектът е наречен "Еньовден", а малко преди полунощ карнавалът ще приключи със заря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама