10 600 къса контрабандни цигари задържаха русенските митничари при три отделни случая на Дунав мост 

15:30, 26 юни 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпреки постоянния контрол на служителите от Митница Русе срещу държането и пренасянето на акцизни стоки без български бандерол, опитите за нарушения на Закона от страна на водачите на товарни превозни средства не спират, коментират граничните служби. 

Само за последната седмица митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на ГКПП Дунав мост при Русе са пресекли 3 опита за трафик на цигари без български акцизен бандерол. Задържани са общо 10 600 къса цигари /630 кутии/. Основно тютюневите изделия са от марките LM,  PALL MALL и Karelia OME.

В два от случаите нелегалната стока е открита в товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния. В първия случай митническите служители са задържали 180 кутии цигари, а във втория 210 кутии. Срещу водачите са образувано незабавни досъдебни производства. Те са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата.

В последния случай, който е от 25 юни, митническите служители са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на левия праг на микробус с румънска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. Срещу водача е образувано административно-наказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама