Проведоха се обучения за представители на общинските администрации в Иваново, Ветово и Борово

09:56, 27 юни 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експерти на Сдружение БРТИМ проведоха серия тридневни обучения за служители на общинските  администрации в Иваново, Ветово и Борово в рамките на проекта на Община Русе по Програма ЗОВ. Обученията са част от дейностите на Сдружение БРТИМ в направление „Овластяване/Културна идентичност“ на проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и другите уязвими групи на територията на общини в Област Русе“.

Темата на обученията беше „Повишаване на капацитета на служителите от общинска администрация за работа с ромска общност и други уязвими групи“, като в тях се включиха 12 служители на Община Иваново, 16 служители на Община Ветово и 17 служители на Община Борово. Във всяка от общините беше направена предварителна оценка на потребностите на общинските служители, с цел програмата да бъде съобразена с техните нужди. На база на направените анализи, експертите-обучители изготвиха тридневна програма, която залагаше на практическо решаване на конкретни казуси, работа в групи и споделяне на опит.

По време и на трите обучения, участниците бяха активни, поставяха въпроси за обсъждане, а обученията завършиха с връчване на сертификати, съобщават още от пресцентъра на Община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама