„Танцова магия“ от Ценово обра овациите на фолклорния събор „Леденика“

11:32, 27 юни 17 / Култура 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И трите изпълнения на Детския танцов състав от Ценово бяха изпратени с бурни аплодисменти и на бис от многобройната публика на Националния фолклорен събор „Леденика“ във Враца. Малките ценовчани се представиха с три танца – „Веселия“, „Петрунино хоро“ и „Гъмзовяна“. Информация за участието на младите таланти съобщават от Община Ценово. 

Зрителите са останали с много добри впечатления от танците с характерните за района хърцойски мотиви. Изпълнителите от „Танцова магия“ са завоювали Специалната грамота на организаторите на събора за цялостен принос за съхраняване на българския национален фолклор. 

„И през двата дни на събора имаше много индивидуални и групови изпълнители. „Леденика“ се превръща в един от най-престижните фолклорни събори в страната. С безупречното си изпълнение танцьорите от Ценово заслужено защитиха името си“, коментира ръководителят на състава Камелия Леонова. По време на събора за зрителите и участниците концерти са изнесли известни български народни певци и състави. 

Наред с призовете, танцьорите от „Танцова магия“ в Ценово са получили много нови предложения за участия във фолклорни събори от всички краища на страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама