Заловиха 27-годишен албанец, опитал да прекара 20 кг. канабис през Дунав мост

14:04, 27 юни 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 27-годишен албанец.

Информация за случая съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 

Служители от отдел „Борба с наркотрафика“ са открили близо 20 кг марихуана в кола на албанския гражданин, пътуващ през България за Западна Европа.  Автомобилът, марка „Рено“ е спрян за проверка при опит да напусне страната през ГКПП-Дунав мост 1 на 23 юни около 1:00 часа през нощта.  При детайлен оглед в митническото хале инспекторите открили тайник в пода на автомобила, от където са извадени общо 22 пакета, облепени с фолио.  Общото тегло на дрогата е 19.5 кг.  Наркотикът, шофьорът и автомобилът са задържани. По случая Окръжна Прокуратура Русе образува досъдебно производство. С постановление на наблюдаващ прокурор трафикантът е задържан за 72 часа до довеждането пред съда.

Съдът е приел доводите на прокуратура, че са налице всички законови предпоставки за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на обвиняемия. От събраните доказателства е можело да се направи обосновано предположение за авторството на деянието.  Лицето е привлечено като обвиняем, за престъпление за което предвиденото в закона наказание е  лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Събраните досега доказателствата по делото сочат, че  съществува реална опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, коментират от държавното обвинение. 

Албанският гражданин само е преминавал през България и няма нито адресна регистрация, нито постоянен адрес тук. 

Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама