Поредно силно представяне на плувците-ветерани на "Ирис" - Русе

15:29, 27 юни 17 / Спорт 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 24 и 25 юни в румънския град Търговище, 130 състезатели от 25 клуба участваха в състезание за определяне на шампионите ветерани по плуване на Румъния за 2017 г. При специални условия в турнира участваха и плувците-ветерани от клуб "Ирис" - Русе, съобщават от спортния клуб. 

Състезанието е проведено на току-що построения закрит общински 50-метров басейн с десет плувни коридора и 1200 зрителски места, намиращ се в спортен комплекс „Натация Търговище“. Съоръжението е с размери 500 на 300 метра и вклюва още 7 неспортни басейни за граждани, 6 открити пързалки по около 50 метра, няколко малки футболни игрища, баскетболни площадки и паркинг за 1500 автомобила.

Двудневната програма е включвала класическите  дисциплини за мъже и жени в плуването - 50 и 100 м от всеки стил, 200 м съчетано плуване и 400 м св.стил. Румънските състезатели са имали право на неограничен брой стартове, а плувците-ветерани от Русе на три старта. Чужденците /в случая - българските състезатели/ са имали право на класиране, но не и на медали от румънския шампионат.

За разлика от многото румънски турнири за ветерани-плувци, тук участие са взели и някои бивши елитни плувци на съседите. Независимо от високото ниво на шампионата в Търговище, първи места (но без златни отличия според регламента) за русенското ветеранско плуване са заели Тодор Керчев-Паная и Велина Ханджиева – по 3,  Николай Ханджиев - 2, Светломир Иванов – 1. Призови втори и трети места имат Румен Мушанов, Веселин Василев, Камен Марков, Ивелин Иванов, Константин Иванов и Красимир Динов.

През миналата година русенските плувци ветерани са участвали изключително успешно и на откритото първенство на Полша, а тази година през октомври им предстои  участие на откритото първенство на Кипър.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама