16 катастрофи са станали в Русенско за последното денонощие

12:14, 28 юни 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През изминалото денонощие са регистрирани 16 пътни инцидента с двама леко и един тежко пострадал, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

На 27 юни в 13.20 ч. е подаден сигнал за ПТП на главния път І-5 гр. Русе - гр. Велико Търново, в района на км 60+300. 

Изяснено е, че лек автомобил "Субару" с виликотърновска регистрация, управляван от В.И. на 46 г., при движение в посока Бяла, при суха пътна настилка, навлиза в насрещната лента и се блъска в предната лява част на товарен автомобил - влекач "DAF XF" с плевенска регистрация, с ремарке, управляван от Б.С. на 34 г. 

След удара колата е продължила движението си напред и наляво в същата лента, като излиза от платното за движение и влиза в крайпътната канавка. При ПТП е пострадал водачът на лекия автомобил. След медицински преглед са му установили фрактура на крак и е настанен в УМБАЛ - Русе за наблюдение. 

Пробите на водачите за алкохол са били отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна група на РУ – Бяла. Причините за ПТП се изясняват в хода на започнато досъдебно производство.

Вчера, около 17:50 ч., в Русе, на ул. Николаевска, в района на пешеходна пътека (пред Експресбанк),43-годишният И.Г., управлявайки лек автомобил «Опел Фронтера», не пропуска преминаващ по пешеходната пътека, сигнализирана с пътна маркировка, пешеходец – С.Х. на 71 г., в резултат на което го блъска, съобщават още от Областната дирекция на МВР. 

Пешеходецът е откаран от екип на ЦСМП за преглед в УМБАЛ- Русе, откъдето след оказана помощ е освободен за домашно лечение с диагноза - сътресение на мозъка, разкъсна рана на главата над ляво око и контузия на лява лакътна става.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама