По традиция през летните месеци спада нивото на регистрираната безработица в Русе

12:33, 28 юни 17 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През месец май постъпилите на работа регистрирани безработни територията на община Русе са 330. Общо обявените свободни работни места от работодатели са 464. Тенденцията за повишено търсене на работна сила се запазва и през този месец, коментира на пресконференция днес директорът на дирекция "Бюро по труда" - Русе Галина Димитрова.

Най-търсените професии през май са основно специалисти в производството и строителството, готвачи, шивачи, гладачи, сервитьори, рецепционисти и други. 

През изминалия месец новорегистрираните безработни в община Русе са 406 души, което е с 16 повече от месец април. Запазва се тенденцията за намаляване на броя на регистрираните безработни, и в края на май техният брой на територията на общината е 2591, което е с 103 по-малко от предходния месец, и с 551 по-малко от същия период на миналата година. 

Равнището на безработицата в края на май е 3.2%, което е с 3.9% по-малко от това за страната, и е едно от най-ниските в региона. Продължително безработните също намаляват, като към края на месеца те са 380 - с 21 по-малко от предходния месец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама