Първа копка на новото трасе Русе – Велико Търново догодина

17:01, 28 юни 17 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Русе Галин Григоров организира работна среща с председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов и председателя на комисията по Регионално развитие и благоустройство Искрен Веселинов.

По време на срещата, проведена в АПИ, бяха обсъдени приоритетни за региона въпроси, касаещи инфраструктурното му развитие. Сред тях са изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, построяването на трети Дунав мост и ремонт на пътни участъци на територията на Русенска област.

Предвижда се следващата година да бъде направена първата копка на дългоочакваното трасе Русе – Велико Търново.

В тази връзка Григоров разпореди проверка на състоянието на пътната настилка в цялата област, както и на пътните знаци и маркировката на най-натоварените участъци.

Предстои среща, на която отговорните институции ще набележат мерки за ограничаване на пътните инциденти през летния сезон.

В следващите дни ще се проведат разговори с партньорите от Румъния и за изграждането на Дунав мост 3, което значително ще облекчи трафика по граничните пунктове със северната ни съседка.

В рамките на тази годината ще започнат ремонтни дейности на пътищата Русе – Червена вода – Кубрат, Ветово – Сеново, както и изграждането на кръгово кръстовище до Джъмбо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама