Местният парламент в Ценово прие промени в бюджета на общината

14:35, 29 юни 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През първото полугодие на тази година общинските съветници в Ценово са приели 62 решения. Това показва отчетът за дейността на местния парламент, изготвен от председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, съобщиха от пресслужбата на местната администрация там.

През периода са проведени седем заседания, от които шест редовни и едно извънредно. Четири от гласуваните решения са свързани с участие на Община Ценово по различни проекти и програми. Два от проектите, които ще се реализират са по линия на трансгранично сътрудничество с общини от Румъния. Участниците в юнското заседание се обединиха около становището, че като орган на местното самоуправление цялостната дейност на Общинския съвет определя насоките и приоритетите за успешно управление и развитие на населените места на територията на общината.

Общинските съветници гласуваха единодушно промените, които трябва да настъпят в бюджета на общинската администрация във връзка с депозирани докладни записки. Народно читалище „Пробуда“ в село Беляново ще получи допълнително 465 лева. Със сумата ще се дофинансира ушиването на народни носии и костюми за фолклорните групи. В селата Белцов и Кривина ще бъдат изградени нови спортни площадки. За изготвянето на проектната документация беше определено финансиране от 3000 лева. Общинските съветници се обединиха и около предложението за изграждането на три изкуствени неравности по протежение на централната улица в Ценово, за което ще се изразходват 3600 лева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама