„Дунав“ изпусна много и отстъпи при евро завръщането си в Казахстан

19:15, 29 юни 17 / Спорт 25 1014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Дунав“ отстъпи с 0:1 на „Иртиш“ в първия мач между двата отбора от първия предварителен кръг на турнира „Лига Европа“. Срещата се игра на Централния стадион в Павлодар в днешния Международен ден на река Дунав.

Поради голямото разстояние, феновете от Русе нямаха възможност да подкрепят своите любимци в далечен Казахстан. С общите усилия на Община Русе, футболния клуб и „Нетуоркс България“ бе създадена фен зона с видео стена в Парка на младежта в града, където множество се събраха и съпреживяха заедно емоциите от завръщането на „Дунав“ в евротурнирите след 42 г. пауза.

Снимка: Topnovini.bg

„Драконите“ владееха повече топката в началото, но не успяха да намерят верния път към противниковата врата. Вместо това домакините откриха резултата. В 5-ата минута Игор Бугаев бе изведен срещу Станислав Антонов отдясно от Карлос Фонсека и отбеляза с точен диагонален удар за 1:0.

Снимка: Topnovini.bg

Дунавци постепенно изравниха играта и дори на няколко пъти имаха шанс да изравнят и резултата. В една от ситуациите Бирсент Карагарен проби отляво и стреля точно, но вратарят Давид Лориа спаси. До края на първата част домакините почти не излязоха от своята половина, а Мирослав Будинов и Диян Димов пропуснаха също да отбележат.

Снимка: Topnovini.bg

Първите няколко минути на втората част бяха равностойни, но след това отново „драконите“ поеха инициативата. С помощта на Васил Шопов Будинов измъкна топката от противников бранител в наказателното поле на „Иртиш“ и стреля, но Лориа спаси. Малко по-късно отново Димов стреля, но не намери целта.

Снимка: Topnovini.bg

Будинов уцели дори гредата при изпълнение на пряк свободен удар в 66-ата минута в близост до границата на наказателното поле на казахстанския тим.

Снимка: Topnovini.bg

До края „Дунав“ владееше инициативата, но до ново попадение не се стигна и русенският тим отстъпи с 0:1.

Снимка: Topnovini.bg

Реваншът е на 6 юли, четвъртък, от 20 ч. на Градския стадион в Русе.

Снимка: Topnovini.bg

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Марио Петков, Михаил Милчев, Петър Патев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс (67 мин. - Красимир Станоев), Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен (74 мин. - Юлиан Ненов), Васил Шопов (89 мин. - Димитър Георгиев), Мирослав Будинов.

Снимка: Topnovini.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама