Проведе се фестивал „Ромите и киното“ в Русе 

10:11, 30 юни 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивал „Ромите и киното“ се проведе от 27 до 29 юни за втора поредна година в Пленарна зала на Община Русе. В програмата му бяха включени филмите „Лудия чужденец“ (режисьор Тони Гатлиф), „Черната лястовица“ (режисьор Георги Дюлгеров) и „Циганско време“ (режисьор Емир Кустурица), съобщават от пресцентъра на общината. 

Те, както и филмите от миналогодишното му издание „Таборът отива към небето“ (режисьор Емил Лотяну), „Черна котка, бял котарак“ (режисьор Емир Кустурица) и „Срещал съм и щастливи цигани“ (режисьор Александър Петрович), са сред тези, които са оставили забележителна следа в съкровищницата на световното игрално кино.

Дължимото признание беше отдадено на създателите им – режисьори, сценаристи и разбира се, не на последно място, на актьорите. Пресъздадените автентични обичаи и традиции, съпроводени от завладяващи песни и танци, направиха  фестивала незабравимо преживяване за всички, решили да го посетят. 

Фестивалът се реализира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз и е за три години.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама