Студенти от Естония бяха на лятна практика в Русенския университет

15:23, 30 юни 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес приключи международната лятна практика за студентите от TTK University of Applied Sciences  от Талин, Естония: Ken Kaljurand, Konrad Ilustrumm, Vahur Lükk в рамките на програмата Еразъм +.  По същата програма общо 14 студенти от различни държави ще вземат участие в тазгодишната международна лятна практика, съобщиха от русенската алма матер.

Обучението се провежда изцяло по инициатива на катедра Машинознание, машинни елементи и инженерна графика от Транспортния факултет за трета поредна година и се ръководи от проф. Антоанета Добрева. Тази международна практика започна през лятото на 2015 г.,  благодарение на подкрепата на ректорското ръководство на Русенски университет – проф. Велизара Пенчева, чл.- кор. проф. Христо Белоев и проф. Юлияна Попова.

В продължение на два месеца естонските студенти имаха лабораторна работа в областта на машинознанието и машинните елементи, конструкторски задачи в областта на проектирането с CAD системи, лицензирани за Русенския университет, научна работа в областта на механика на флуидите и в областта на техническата механика с използване на софтуерния продукт ANSYS. Тримата младежи провеждаха и експериментални тестове в областта на хибридните автомобилни технологии и задълбочиха практическите си умения за работа с машини с ЦПУ.

За успешното провеждане на практиката помогнаха преподаватели от катедри на Транспортния, Аграрно-индустриалния и Машинни-технологичния факултети, както и служителите от отдел „Международно сътрудничество“ на Русенския университет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама