Ученици от София с благотворителен базар в помощ на болно дете

11:00, 10 дек 17 25 898 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ стартират благотворителен базар под надслов „Надежда за следващия ден“, като всички събрани средства от него ще бъдат дарени за лечението на четиригодишния Енис Казаков от град Русе, който е диагностициран със заболяването мултикистична енцефаломалация. Базарът, подкрепен от образователната организация ERP Academy ще се проведе в дните  11-ти, 13-ти и 15-ти декември от 12:00 до 14:00 часа във фоайето на втория етаж в  ПГАВТ „А.С. Попов“.

Дванадесет дни след раждането си четиригодишният Енис Казаков започва да получава епилептични гърчове. След проведени изследвания и МРТ на главен мозък се установява мултикистична енцефаломалация. Детето е хоспитализирано многократно, прилага му се антиконвулсивно лечение и рехабилитация, но епилептичните пристъпи продължават ежедневно, в резултат на което Енис изостава в нервно-психологическото си развитие и има повишен спастицитет на крайниците. Офертата на клиниката в Истанбул, Турция за лечение със стволови клетки е в размер на 34 000 щатски долара и е непосилна за семейството на Енис, което провокира учениците от ПГАВТ „А.С. Попов“ в София да организират благотворителен базар под надслов „Надежда за следващия ден“ и да подпомогнат събирането на необходимите средства за лечение.

ПГАВТ „А.С. Попов“ има функционираща система за ученическо самоуправление от 2010г. Комисия „Проекти и Благотворителност“ към училището планира, разработва и осъществява анкетни проучвания и допитвания с цел изследване на мнението на учениците и подобряване на училищният климат. Организира и реализира различни проекти с цел развитие на социалната общност в училище, благотворителни кампании за подпомагане на нуждаещите се,  материално или емоционално. Чрез кампаниите учениците са събирани средства за дом за медико-социални грижи за деца „Света София“, дом за временно настаняване на сираци в жк. Захарна фабрика, за ученици в тежко финансово състояние от ПГАВТ „А.С. Попов“ и други. Тази комисия популяризира и доброволчески дейности, разпределя адекватно и рационално даренията. Организират се и различни други инициативи като например подхода „Предай нататък“, чиято цел е изграждане на толерантност и изграждане на приятелски отношения между ученици и учители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама