Започна делото за убийството на таксиметров шофьор в Русе

14:26, 22 яну 18 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Русе започна делото за убийството на 60-годишния таксиметров шофьор Валери Спиридонов, извършено през март миналата година в село Николово, съобщи БГНЕС. На подсъдимата скамейка застанаха 18-годишните Николай Василев и Деян Цветанов, които са обвинени за грабеж и убийство.

При опита си да откраднат колата и оборота на шофьора, двамата младежи са стигнали до стълкновение, при което мъжът е бил намушкан смъртоносно над 10 пъти с нож.

По време на престъплението Николай и Деян са били все още непълнолетни – на 17 години, и затова ще получат по-леко наказание, ако бъдат признати за виновни.

Двамата младежи бяха докарани в Окръжния съд в Русе от местата, където се намират под постоянен арест. Николай е в затвора в Белене, а Деян, който само преди месец е станал пълнолетен, е настанен в Поправителния дом в село Бойчиновци.

На днешното разпоредително заседание адвокатите на Николай поискаха делото да бъде гледано по съкратената процедура, тъй като техният подзащитен се признава за виновен. Защитниците на Деян обаче настояха за процес по общия ред, тъй като младежът не признава вината си за убийството. Адвокатите и на двамата заявиха пред съда, че в обвинителния акт не се разграничават индивидуалните действия на всеки един от подсъдимите, въпреки че се водят съизвършители. Съдебният състав обаче не прие възраженията и сметна, че няма процедуални нарушения.

Процесът ще се гледа по общия ред, като следващите заседания ще бъдат в три последователни дни в края на март. Ще бъдат разпитани над 40 свидетели и 15 вещи лица. Ако бъдат признати за виновни, Николай и Деян ще получат между 5 и 12 години затвор.

Вдовицата и синът на убития предявиха граждански искове на обща стойност 300 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама