350 милиона лева от европроекти са инвестирани в противопожарната служба

14:50, 23 яну 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 350 милиона лева са инвестирани в българската противопожарна служба. Средствата са от спечелени европроекти. Това съобщи в Русе директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, съобщи БТА.

Закупени са нова противопожарна техника - повече от 1100 автомобила, лични предпазни средства, ремонтиран е и сграден фонд. По думите му в момента се работи по европроекти на приблизителна стойност около 54 милиона лева. Ремонтират се 23 сгради.

Николов присъства в крайдунавския град на среща, свързана с европроекта "Инвестиции за безопасен регион: окръг Гюргево и област Русе", изпълняван от противопожарната служба в Русе, в партньорство с Окръжния съвет в Гюргево. Той е на стойност 5,8 милиона евро и е финансиран по програмата "INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020". Срокът за изпълнение е три години.

От българска страна по проекта ще бъдат ремонтирани сградите на Първа районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе. Ще бъдат закупени обзавеждане и компютърна техника.

Николов коментира пред журналисти, че е нужно развиването на доброволчеството. "Няма как, въпреки че сме една от най-големите структури в страната - повече от 8000 души е нашата Главна дирекция, да можем да покрием на 100% цялата страна, нужно е да развием и доброволчеството", каза Николов.

Той информира, че почти 3000 са доброволците в България, организирани в 231 общини. Всички те са преминали обучение, почти всички разполагат с лични предпазни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама