Ректорът на Русенския университет подаде оставка

14:12, 24 яну 18 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева поиска да бъде предсрочно освободена от поста, на който беше избрана преди две години.

 

Моето решение не е бягане от отговорност, а е свързано с оценката ми, че административните задължения на ректора заемат голяма част от творческото му време. Уверявам Ви, че и в следващите години ще използвам по-ефективно това време отново в името на университета“, се казва в изявлението на проф. Пенчева.

 

Пенчева коментира, че е поела университета в трудно време, с демографска криза и намаляване на броя на студентите, с промени в нормативната уредба, което е наложило търсенето на нестандартни пътища и решения и промени в работата на ВУЗ-а. Резултатите са налице – за тази академична година студентите са с 300 повече, за първи път от няколко години субсидията на РУ е увеличена, разкрит е филиал във Видин, увеличени са заплатите на преподавателите с 10% и др.

 

Заради оставката Академичният съвет свиква Общото събрание на РУ на 20 февруари, за да се проведат частични избори за ректор до края на настоящия мандат.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама