"Ало" измамник измъкна над 2 000 лева от 80-годишна русенка

14:40, 15 мар 18 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна жена от Русе е попаднала в капана на телефонните измамници вчера и се е разделила с пари и злато на обща стойност за над 2 000 лева, съобщиха от МВР. 

Преди обяд 80-годишната жена била потърсена по мобилен телефон от мъж, който се представил за полицай. Обяснил й, че колегите му са блокирали улицата, на която живее. Уведомил я, че се провежда операция по задържане на група телефонни измамници, които е възможно да я потърсят. 

Докато той я държал на линия на мобилния телефон, последвало позвъняване и на домашния, на който мъжки глас я заплашил, че ще я посети в дома й след десетина минути и ако не му даде всичките си налични пари и злато ще я нарани. Тя затворила стационарния телефон и доверчиво обяснила на представилия се за полицай, който чакал на другата линия, за заплахата. 

Вече убедена, че говори със служител на реда, жертвата изслушала и инструкциите му - да изпълни исканията им, за да могат да ги заловят. Отново последвали серия от обаждания и заплахи. Първо я накарали да излезе и да остави парите и златото до трафопост, близо до блока й, но тя отказала. 

Последвала втора заповед - да ги хвърли през терасата на жилището си, но да побърза, защото измамниците приближавали и ще могат да ги хванат на местопрестъплението. Така жената се разделила със сума от около 1 200 лева и с около 20 г злато. Едва по-късно, когато се успокоила, тя осъзнала, че е попаднала в измамна схема. 

Сигналът е документиран в Първо РУ, по случая е  образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, работата по него продължава. 

Полицията отново напомня, че полицейските органи, при осъществяване на функциите си НЕ използват парични средства, предоставени им от граждани и НЕ търсят съдействие в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.

Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или на ръка, без необходимите документи.

Служителите на полицията контактуват с гражданите, след като са се представили с личния си полицейски знак и служебна карта.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 loveawake.ru 01:57, 28 юли 22

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама