Няколко русенски села са без ток. Силен вятър в Бургас

10:00, 20 мар 18 25 1404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русенските села Просена, Долно Абланово, Ново село и част от Басарбово са без ток. Причината са обледяване на проводниците заради обилните снеговалежи, съобщи БНР. Екипите работят за отстраняване на авариите, а снегопочистващите фирми обработват пътните участъци в целия регион.

Между 10 и 15 сантиметра е снежната покривка в Търговищка област. Пътищата са проходими при зимни условия, но има ограничения за движение на товарни автомобили.

Не се допуска движението на камиони над 12 тона между Търговище и Разград, Попово и Разград. Ограничено е движението, на автомобили над 5 тона между селата Лиляк и Александрово, където има активирано свлачище и движението се извършва в една лента. Затворен за движение е Kотленският проход.

Заради поставени летни гуми периодично има закъсали автомобили на стръмните участъци около селата Козма, Пробуда и Бистра, на които своевременно се оказва помощ.

Пристанище Бургас е затворено за маневри на всякакви плавателни съдове. Причината е силен вятър, който достига между 12 и 15 метра в секунда. В града вали от сутринта, но според дежурните в община Бургас няма съществени проблеми и наводнени участъци.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама