Пътищата в Североизтока са проходими

15:25, 20 мар 18 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частични заледявания има по шуменските улици. С повишено внимание шофьорите трябва да преминават по пътя към кв. "Дивдядово", както и по улиците „Васил Априлов“ и „Ген. Тотлебен“. Градският транспорт се движи по график, увериха от фирмата превозвач. Улиците в града са обработени със сол, предстои снегопочистващите фирми да пуснат и техника с гребла, съобщи БНР.

Все още е ограничено движението за МПС над 12 тона по пътищата Русе-Шумен и Шумен-Силистра. По информация на „Енерго  Про“, без ток са отделни абонати в Каолиново, Браничево и Пристое. Три екипа на дружеството работят по отстраняване на авариите. 

Пътищата в община Шумен са проходими при зимни условия. Затворен за движение е само панорамният път от пивоварния завод към комплекс „Създатели на българската държава“ поради опасно надвиснали клони на дърветата. Улиците в града се почистват и лугират. 

Възстановено е движението по пътя Шумен-Силистра в района на Венец, където по-рано днес имаше закъсали тирове. Тежкотоварните автомобили са изтеглени в страни от пътя и ще останат там до спиране на снеговалежа. Това съобщи областният управител на Шумен Петко Шаренков. По думите му, тировете са били с летни гуми. 

4 машини обработват участъка от главния път за Силистра. Отменя се ограничението за движение на коли над 12 тона по пътищата от Силистра за Русе и Добрич, съобщиха от Областното пътно управление. Остава забраната за пътя Силистра-Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама