Арести на трима "ало" измамници

12:30, 30 мар 18 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на Стара Загора задържаха трима мъже за телефонни измами. В операцията са участвали и колегите им от ОДМВР-Велико Търново. Акцията е била проведена на 28 март.

Около 16.40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица, бил задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. У него криминалистите открили 24 544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас. Установено било, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на „куриер“. 

Същият ден в Русе, на ГКПП-Дунав мост, при влизане в страната ни от Румъния, са били заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. В автомобила, с който са се придвижвали, и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева. 

От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19770 лв., по случаите са образувани досъдебни производства.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама