Разкриха измамна схема за теглене на пари от банка в Русе

15:00, 12 апр 18 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Икономическа полиция в Русе разкриха измамна схема за теглене на пари от банка. На трима задържани са повдигнати обвинения. Действията по разследването са проведени под надзора на прокуратурата.

В хода на предприето от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе разследване за подготвяна измама в големи размери, на 10 април т.г. е задържан 46-годишен мъж. Той бил засечен при опит да изтегли значителна сума пари от банкова сметка на друго лице, чрез използване на неистински документ. 

В рамките на оперативно-издирвателните действия, същия ден на паркинга на площад „Света Троица“ в Русе, служители на ОДМВР-Русе задържали още петима участници в схемата на възраст от 31 до 56 години с два леки автомобила. При претърсване в колите, както и в домовете на заловените, са иззети документи, множество мобилни телефони, сим карти и компютърни устройства.

По случая в ОДМВР-Русе се води досъдебно производство за престъпление по чл. 212 от НК, под наблюдението на Русенска районна прокуратура. Трима мъже /31 г., 56 г. и 46 г./ са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по НК. С постановление на наблюдаващия прокурор мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама