Мъж укривал три години смъртта на майка си, за да взима пенсията й

13:10, 26 апр 18 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

51-годишен мъж е укривал факта, че майка му е починала, живеейки с разлагащите се тленни останки на жената в къщата им в град Бяла.

По първоначални данни жената е издъхнала на 79-годишна възраст през 2015 година. Синът й в продължение на 3 години е укривал нейната смърт, за да получава вместо нея пенсията й, твърдят от прокуратурата.

Пред служителите на НОИ и съседите мъжът твърдял, че тя се лекува в Русе и по здравословни причини не може да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й след получаването на пенсията за месец април 2018 г. от сина й, полицейските служители открили останките от трупа на жената в дома й.

Не е ясна причината за смъртта на възрастната жена.

Извършителят на деянието е обвинен от Районна прокуратура- Бяла в престъпление с цел да набави за себе си имотна облага. Той е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.

Образувано е досъдебно производство и за установяване причините за смъртта на жената. Разследването по двете дела продължава. Определен е срок от 2 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама