Концерт на Васил Петров ще отбележи Международния ден на джаза в Русе

09:30, 28 апр 18 / Култура 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


В навечерието на международния ден на джаза и рожденния ден на Васил Петров, ще се насладим на нова селекция от джаз стандарти. Събитието ще се проведе на 29 Април от 18:00 часа в Доходно здание, Русе.

В компанията на Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас китара), Кристиян Желев (ударни), Васил Петров ще изпълни джаз класики в нов прочит. Новата му концертна програма събира музика на Кол Портър, Джордж и Айра Гершуин, Дюк Елингтън и Ал Жиро на едно място.

Сред избраните пиеси, които ще може да чуете са Jump for Joy, Caravan , I remember you, Spain, Along together, Summertime, Take Five,  Satin Doll, My funny valentine, All of me и други.

Благодаря на Хърби Хенкок, че през 2012 (две години след нашата среща) установи денят на джаза точно на моят рожден ден. В този ред на мисли изключително се радвам, че ще се представим с моите колеги за пореден път пред Русенската публика в навечерието на този двоен за мене празник.“ С усмивка споделя Васил Петров.

Международният ден на джаза се отбелязва за седма поредна година. По инициатива на Хърби Хенкок, този празник се провежда, за да ознаменува приноса на тази музика към разпространяването на идеята за свободата, както и с цел да насърчи междукултурния диалог. Той е под егидата на световната организация за културното наследство ЮНЕСКО, на която Хенкок е посланик на добра воля. 

Концерта е част от „Джаз уикенд“  организиран от Община Русе и Русе Арт.

Билети от касата на Доходно здание, Русе.


 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама