Представят фото-изложби в цялата страна срещу демографската криза

18:40, 02 май 18 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, Движение за Национална кауза представя най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене. Двуседмичните фото-изложби са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България" и ще се проведат през целия месец май на централните локации в 7 български града – Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София.

Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Инициативата стартира днес в Пловдив на площад Централен, а изложбата в София на 1 юни бележи нейния финал. На регионално ниво, изложбите имат подкрепата на общините, а откриването на всяко от събитията представлява и информационен ден „на отворени врати“, в който всеки желаещ може да научи за каузите на движението.
 
Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Част от средствата, генерирани в кампанията, се даряват на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в един ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама