Млади хора се обединиха и събраха чрез благотворителни инициативи пари за нов дефибрилатор на Комплексния онкологичен център в Русе. Средствата в размер на 8 500 лева веднага бяха вложени в медицинската апаратура и тя вече е на разположение на лекарите в диспансера, съобщи БНТ.

''Хората, които даряват по време на благотворителния базар на употребявани вещи, не изглеждат много богати. Правят го за каузата'', казва една от организаторките на благотворителната инициатива Надка Русева.

Половината от парите за медицинското изделие им били дарени от организация. Част от средствата са събрани и чрез благотворителен спортен турнир.

„Имаше хора, които дойдоха. Видимо си взеха неща, които няма да им свършат работа, но просто оставиха пари, даже не се интересуваха каква е цената, пуснаха доста повече от това“, споделя Русева.

Организаторите споделят, че при купуването на апарата от фирмата-доставчик им направили отстъпка и така останали пари. Останали и вещи и затова организирали и нов базар за дрехи и обувки на символични цени. Нова е и каузата, за която ще бъдат изразходвани парите.

Русева споделя, че идеята е да направят нова пейка, наречена ''пейка на приятелството''.

Надяват се местната власт в Русе да прояви разбиране и да им разреши да поставят новата пейка в центъра на града, непосредствено до Кръглия щадраван. Идеята им е гостите и чуждите туристи да видят, че това е доброволна инициатива, направена изцяло и само от русенци. 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно