Danube Sunset Sessions ще се проведе в Русе

18:40, 18 май 18 / Любопитно 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осмото издание на Danube Sunset Sessions събира почитателите на електронната музика на 19 май (събота) от 19.00 до 24.00 часа на Римска крепост „Сексагинта Приста“ в Русе.

Danube Sunset Sessions представя наживо и чрез аудио и видео записи, по традиционен и нетрадиционен начин, съвременна музика, визуални изкуства и градска култура.

Провежда в часовете малко преди и около залезa на Слънцето, на кея на град Русе или на място откъдето се открива подходяща гледка към реката и залеза над нея. В зависимост от сезона събитията понякога продължават и малко след залез.

По традиция сесиите са за широк кръг аудитория и безплатни за зрителите. Така те могат да бъдат посещавани от максимално широк кръг публика, както и да бъдат видяни и слушани от случайно преминаващи граждани, без това да пречи на техния естествен ритъм на живот, разходка или почивка. 

Всичко от света на електронната и електронната танцова музика има място по време на сесиите, като организаторите обръщат специално внимание на така наречената ъндърграунд музика, която винаги има нужда да бъде презентирана пред по-широка аудитория. 

В съботната вечер, в рамките на Danube Sunset Sessions – Solis Occasum 2018, ще се проведат три музикални сесии като зад пулта ще застанат Марин Вълчев - MARSKI, Георги Дамянов - Groovy George и Андрей Тотев – RudeBrutal. 

В съботното издание партньори ще бъдат и участниците от неформалната Фейсбук група - Beer Religion. Те ще бъдат своеобразни посредници между публиката и третия съорганизатор Beer King, който вече е селектирал няколко типа крафт бира, която ще се предлага на присъстващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама