Певци от Ценово се върнаха с награди от Бреница

09:45, 19 май 18 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Групата за изворен фолклор към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово спечели Специална грамота. Певците взеха участие в Шестнадесетия регионален многожанров фестивал за художествена самодейност на инвалиди „Бреница пее и танцува“.

Празникът по традиция се провежда на Спасовден и е съчетан с храмовия празник на църквата в селото „Свето Възнесение Господне“. Индивидуалното изпълнение на Ламби Иванов силно впечатли журито, за което получи грамота и бронзов медал. Публиката продължително аплодира песента „Де гиди луди млади години“. „За първи път участваме в този празник. Надпреварата е с конкурсен характер и се провежда в седем категории на изпълнителско изкуство“, сподели директорката на Дневния център Румяна Иванова. Певците от Ценово изпълниха две песни „Мари моме хубава“ и „Дунаве, сини Дунаве“ с инструментален съпровод. В „Бреница пее и танцува“ участваха 29 състава от цялата страна. Журито бе под председателството на Георги Хинов..
Следващото участие на възрастните самодейци от Ценово е предвидено за края на юли в Международния фестивал за хора с увреждания в Перник.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама