Деца събраха пари от рециклирани отпадъци, за да участват в театрален фестивал

10:30, 09 юни 18 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от театралната школа към Обединен детски комплекс в Кюстендил събраха тонове рециклирани отпадъци, за да съберат средства, с които да участват в ученическия театрален фестивал в Русе. В рамките на кампанията наречена „Смет за пътуващ театър" се включиха много хора и институции, които дариха множество рециклиран отпадък за да помогнат на младите театрали

След много успешни участия в различни национални фестивали, театралната школа към ОДК изхарчила определения им бюджет от общината. В последното си участие в Шумен обаче талантливите кюстендилски театрали направили огромно впечатление с добрата си игра на сцена и компетентно жури отправило покана към тях да участват в поредния фестивал в Русе.У

Учениците на театралния педагог Ани Кръстева взели решение сами да си съберат пари без помощта на спонсори и им хрумнала идеята да съберат рециклиран боклук от хартия пластмаса, стъкло и желязо.

Кристияна Кръстева- актъор коментира: От началото ми беше трудно да повярвам не само на мен на всички, че ще съберем наистина токова много пари , но наистина разделното събиране даде резултат и запалихме много хора да го правят и да събират разделно.

Ани Кръстева –ръководител на театрална школа към ОДК-Кюстендил: Хората, дарявайки ни боклук, те правят две добрини, даже три, първо почистват домовете си и събрахме средства, които са 2500 лв. и ще осъществим нашето пътуване.

По време на фестивал в Русе, който ще продължи до средата месец юни, кюстендилските театрали ще се представят с пиесата по Анжел Вагенщайн " Съкровището на Силвестър". Младите актьори се надяват да преборят конкуренцията от близо 24 ученически актьорски състава от страната и да спечелят призовото място, съобщава БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама