Камари с боклук затрупаха алеите на гробищен парк в Русе (СНИМКИ)

11:40, 19 юни 18 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За това сигнализира в свое питане до кмета на Община Русе общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО- ГЛАС НАРОДЕН“ доц. д-р Севдалин Ангелов.

Тази констатация русенският хирург е затвърдил в продължение на повече от година време, за което според него ситуацията е все една и съща – камарите с боклуци по алеите са през постоянна гледка през 15-20 метра по протежението на целия гробищен парк.

„Не забелязах никой да почиства парка.“ – отбелязва Ангелов в своето питане до кмета и поставя четири важни според него въпроса, които касаят приветливостта и хигиената на мястото за вечен покой, намиращо се в квартал „Чародейка“.

Въпросите на общинският съветник от патриотите са следните:

„1. Кой  трябва  да  извозва  боклука  от  алеите  на  парка и  по какъв  график? Ако  това е  недостатъчно, предприемат  ли се  допълнителни  мерки за  извозване  на  отпадъците?

2. Има ли  Общината  план  за реновиране  и  преасфалтиране  на  алеите  в  парка?

3. Предвижда  ли се изграждане  на всяка  алея на  чешма, място с метла, грапа и  лопата,  за да  могат гражданите да  поддържат  гробовете  на  своите  близки, както са  оборудвани  гробищните  паркове  на  големите  европейски  градове.

4. Ако  средствата за тази  дейност  не  достигат, не е  ли  редно входната  такса, да се  коригира и тя да се  събира  от всички  влизащи  в  парка.“

Отговор кмета Пламен Стоилов следва да предостави на идната сесия на ОбС-Русе, която ще се проведе на 21 юни 2018 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама