Калин Вельов и група Tumbaito с концерт в Русе

11:00, 30 юни 18 / Култура 25 1052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Латино ритми и симфоничен оркестър ще звучат днес от 19 часа в Канев център, изпълнени от  Русенската филхармония, Калин Вельов и група Tumbaito .
Концертът Класика § Страсти е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии.

Всички 13 песни от едноименния албум на Tumbaito, издаден през 2013, постепенно се превръщат в обогатени с оркестров звук пиеси, като запазват своя свеж, слънчев и искрящ латино звук. Идеята на този нов етап на проекта е, освен за вече записаните песни, работата с класически голям оркестър да отвори път и за нови песни от почти неизчерпаемия златен репертоар на българската естрада от втората половина на 20 век, обичана и днес от стотици хиляди българи. Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта. Този много важен акцент дава възможност, от една страна, музикантите от Tumbaito да работят с колегите от класическите оркестри, и, от друга, публиката и на двата типа музикални формации да види участващите артисти в нова, различна, свежа светлина.

Ще може и да си припомни прекрасните песни на България от 60-те и 70-те в атрактивните оркестрации на Георги Генов, в които специално внимание е отделено на елегантния звук на струнните инструменти. Оркестрациите внасят специфичен баланс в основния брас аранжимент (дело на Михаил Йосифов) на песните в албума на “Тумбаито”. Освен Калин Вельов и “Тумбаито” в спектакъла ни участват и латино танцьори (4 до 6 двойки), които създават празнично, слънчево настроение на сцената. И още нещо: както повелява традицията ни, публиката на спектакъла да може не само да слуша и пее
любимите си песни, но и да танцува.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама