Русе търси подходящ проект за изграждане на паметник на Васил Левски

16:45, 01 юли 18 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативният комитет за изграждане на паметник на Васил Левски в парка на Възрожденците – гр. Русе обяви нов пленер за изграждане на паметник на Апостола.
Възложител е „Сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе“, а Община Русе – партньор.

Целта на заданието е да бъдат предложени идейни решения, които да послужат за избор на подходящ от естетическа гледна точка и при разумни финансови параметри, проект и възлагане на изпълнението на избрания в резултат на класиране на представените проекти колектив.Миналата година конкурсът за идеен проект приключи без победител.

Условията за получаване на конкурсните книжа е от 30 юни до 31 юли  2018 година. Езикът за представяне на проектите е български.

Срокът за представяне на проектите е 15 до 31 октомври 2018 г. в офиса на Дирекция „Устройство на територията и контрол на строителството“ на адрес Русе 7000, улица „Олимпи Панов“ 6.

Инициативният комитет очаква от участниците да представят  запомнящ се образ, включващ скулптурна фигура - представена самостоятелно или в архитектурно - скулптурна композиция, изобразяващ и символизиращ личността и дейността на Апостола на Свободата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама