Съдят мъж за трафик на жени с цел проституция в Русе

16:05, 03 юли 18 25 626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за трафик на жени с цел проституция.

Обвинението срещу С. Я. е за това, че през периода 14.06.2014 г. – 30.06.2015 г. в град Бяла и в с. Тетово, обл. Русе, и в с. Андравида, Гърция, и неустановени населени места в  Гърция набрал, транспортирал с лек автомобил и приел две лица на 18 и 15 години с цел проституция, като деянието е извършено чрез обещаване и получаване на облаги.

Повдигнато му е обвинение и за това, че  превел през границата на страната - през ГКПП „Кулата“, същите две лица, независимо от съгласието им, като ги е излъгал, че ще им осигури работа като сервитьорки.

Обвиняемият нямал постоянна работа. Решил да уговаря млади жени да проституират за него в България и Гърция, обещавайки им, че ще им дава част от получените пари и по този начин да си набавя средства по неправомерен начин. В изпълнение на намеренията си, той се обадил на непълнолетното момиче и я поканил да излязат на среща. След като се срещнал няколко пъти успял да спечели симпатиите й. Знаейки, че семейството й не разполагало с финансови средства, той й предложил да проституира за него, като обещал, че по този начин ще спечели пари. Тя приела предложението му, като се уговорили да е за кратко време. Така обвиняемият започнал да кара с автомобил момичето до адреси, където тя предоставяла сексуални услуги срещу заплащане. Клиентите се договаряли и плащали на обвиняемия, който в края на вечерта й давал около 20 -30 лв. Възползвайки се от непълнолетието на момичето и  увлечението й по него,  я въвел в заблуждение, че  държи на нея и я съжалява, щял да й намери работа като сервитьорка в Гърция. Там й казал, че няма да работи като сервитьорка, а ще проституира за него, като така и двамата щели да спечелят пари и момичето се съгласило с предложението. По същия начин обвиняемият склонил и приятелка на непълнолетната, която  също приела да проституира за него в България и в Гърция.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама