Пианист представя Русе на международен фестивал в Холандия

18:30, 25 юли 18 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единайсетокласникът от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе Николай Димитров, е одобрен за участие в лятната академия на международния фестивал "Peter de Grote". Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град. 

Академията, която ще се организира от 25 юли до 4 август тази година в холандския град Грьонинген, включва майсторски класове при изявени педагози по пиано и камерна музика, както и ежедневни концерти. 

Младият пианист ще има всеки ден индивидуален урок с различни преподаватели от Италия, Испания, Холандия, Русия, Грузия, Мексико, Израел и България, което означава срещи с различни школи, различен стил на свирене и преподаване. 

Участието на Николай Димитров в лятната академия се осъществява с финансовата подкрепа на общинската фондация "Русе - град на свободния дух". 

През изминалата година талантливият млад пианист има повече от 25 награди от международни и национални конкурси. За изключителните си успехи получи наградата "Русе 21 век" от община Русе, носител е и на специалната награда "Олга Камбурова" - в подкрепа на млад талант в "Музикант на годината 2017". Николай Димитров е и сред четиримата възпитаници на НУИ "Проф. Веселин Стоянов", избрани от големия български пианист Людмил Ангелов да изнесат концерт на международния фестивал "Варненско лято" през идната година.  Той е член на Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов“ и бе финалист в категорията „Изкуство“. Беше избран и сред най-добрите трима в същата категория на Годишните награди на фондация „Енчо Керязов“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама