Майката на изоставеното от линейка дете: Това е безотговорно, детето беше доста травмирано

11:30, 27 юли 18 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите на 8-годишното момче, изоставено само на улицата от линейка в Русе, искат някой да поеме отговорност за този случай и да бъде наказан.

След като бабата на 8-годишното дете си чупи крака в центъра на Русе, линейка идва, за да я откара в болница, и оставя момченцето само на улицата.

На Спешна помощ се обадили минувачи, бабата и детето не са имал в себе си телефон.

По думите на бащата случайна жена е разпитала плачещото дете и го е завела в офиса на майката. Афектирана от това майката веднага е подала сигнал на тел. 112.

От Спешна помощ се оправдават с факта, че няма право да качват в линейката друг освен пациента. Твърдят също, че са оставили детето при позната на бабата.

Майката на 8-годишното момче – Яница Иванова, каза пред bTV, че то е доведено в офиса ѝ от непозната жена.

''Категорично са заявили, че деца не качват в линейката. Моето дете е заснало отстрани, седнало на една пейка и започнало да плаче'', допълни майката.

''Детето беше доста травмирано, първо заради това, че баба му е пострадала и второ заради това, че е оставено само, след което непознат човек го е довел при мен...Това е безотговорно, това може да се случи на всеки един от нас. Нашият случай завърши добре, но можеше да се случи нещо лошо'', каза още жената.

Семейството на момченцето искат случаят да стане известен, за да не се случват подобни неща и да има ясна процедура към екипие на Спешна помощ какво трябва да се реагира в подобна ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама