Специализиран влак с тирове пристигна в Русе, за да облекчи трафика с Румъния

17:00, 27 юли 18 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият влак, натоварен с тирове, който прекосява Румъния и прави връзка между Сучава (Североизточна Румъния) и България отпътува от гара Дорнещ в 00:38 ч. и пристигна в Русе в 16:00 ч. Превозът има за цел да елиминира тежкия трафик по шосетата в Румъния, съобщават вестниците "Адевърул" и "Ромъния либера".

Товарното подразделение на румънските железници (ЧеФеРе Марфа - CFR Marfa) организира първия превоз RoLa в рамките на програма, финансирана от Администрацията на фонда за околна среда, по маршрута Дорнещ-Гюргево Север-Русе и обратно, предаде БТА.

Превозите тип RoLa ще бъдат осъществявани в пълни влакове с максимум 20 специализирани вагона, които са натоварени с 20 тира. Превозните средства ще бъдат изпращани от Украйна към България, Гърция или Турция, а по време на транспорта шофьорите им ще пътуват в кушет-вагони на товарното подразделение на румънските железници. Вестниците посочват, че в Сучава има специална гара за товар на тирове, които идват от Украйна и пътуват към България, Гърция или Турция. Представители на ЧеФеРе Марфа казаха, че засега товаренето на камионите се осъществява на гара Дорнещ, но в бъдеще гарата за тази цел ще бъде Сирет, където се прави подготовка в тази насока.

На 6 юли Администрацията на Фонда за околна среда съобщи, че е одобрила проекта на подразделението за товарни превози на румънските железници. ЧеФеРе Марфа притежава 160 специализирани вагона за превоз на тирове и е единственият железопътен оператор на товари в Румъния, който притежава такива вагони. Преди време компанията е осъществявала такива превози от Австрия до Румъния, припомня "Адевърул".

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама