Борисов в Бяла: Никога толкова пари за училища, църкви, заплати и инфраструктура не са се отделяли (СНИМКИ)

13:35, 27 юли 18 25 984 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството“. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в гр. Бяла. Премиерът посочи, че народните представители са свършили много работа през изминалия политически сезон. „По важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус – успяхме“, каза още Бойко Борисов и посочи като пример постигането на съгласие между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Премиерът Бойко Борисов подчерта усилията на правителството в образователния сектор. Той посочи повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система като фактори за развитие в дългосрочен план. „Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли. В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор“, каза министър-председателят.

Министър-председателят Бойко Борисов откри новопостроеният храм „Свети Пантелеймон“ в град Бяла. Той присъства на освещаването на църквата в града, за чието строителство правителството е отпуснало 55 000 лв. Русенският митрополит Наум отслужи света литургия при откриването на църквата, като след това заедно с премиера Борисов откриха паметна плоча в чест на дарителите.

„Няма по-силно от вярата в Господ, колкото и да строим нови църкви те никога няма да са достатъчни. Полагаме огромно старание и не само за храмовете, но и за пространствата около тях. Нашата сила е да показваме направеното. Празнодумството го оставяме за други“, каза министър-председателят. Борисов допълни, че правителството отпуска стотици хиляди левове за ремонт, реставрация и изграждане на нови православни храмове. Кметът на Бяла Димитър Славов поясни, че това е първата построена църква от 100 години насам в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама