Съдят крадец, задигнал над 180 000 лв. от банков клон в Русе

16:15, 31 юли 18 25 1009 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба на пари от трезор на банков клон. Обвинението срещу И. П. е за извършена на 27.03.2016 г. кражба от трезор на банков клон в гр. Русе на сумата от 188 385, 52 лева чрез проникване през сервизно помещение, намиращо се в подземен гараж.

Обвиняемият използвал технически средства, с помощта на които е направил отвор в стената, през който е извадил парите. По делото са извършени технически и ДНК експертизи. Разпитани са 22 свидетели. Издирването на съучастника му продължава в отделно дело. Обвинението е за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. За това престъпление се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество на виновното лице.

По искане на прокуратурата обвиняемото лице е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и до началото на съдебния процес то е преведено от Окръжна прокуратура – Русе в Затвора – Белене. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама