Сигнал за бомба изкара служителите от Община Русе

14:25, 14 авг 18 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигнал за бомба, поставена в сградата на община Русе, подаден около 13:05 часа днес (15 август) на телефон 112, изкара спешно по тревога всички служители от сградата.

Централният вход на общината, където се намира и областната управа на Русе, беше обграден с полицейска лента. Мястото бе завардено от служители на полицията, които ограждаха сградата.

Целият персонал от община Русе и областната управа изчакваше, застанал на главната улица пред общината. Хората зарязаха по стаите включените компютри, грабнаха само чантите си и в рамките на 5-6 минути се изнесоха навън по тревога.

Такъв сигнал за бомба има за първи път, откакто общината е в тази сграда. Повикани са спецчасти от Варна да проверят сградата, пише ''24 часа''.

Все още не е ясно докога района ще бъде отцепен и кога общината ще заработи отново. Това съобщи говорителката на полицията. Според нея са предприети всички мерки. Част от служителите си тръгнаха. Никой от ръководството на общината все още не е излязъл да каже какво се случва и какво предстои. До общината има паркиран противопожарен автомобил, който се подготвя за действие, разпъват се шланговете и се включват към вода. Всичко е подготвено за спешни действия. Ако се окаже, че сигналът е верен и наистина в общината е поставена бомба, най-вероятно община няма да заработи пак преди утрешния ден, като 24 часа изтичат в ранния следобед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама