Камбана буди общинарите в Русе за промяна на околната среда в града

10:30, 20 авг 18 25 1089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес в 8 ч. всяка сутрин пред сградата на община Русе ще се чува звън на камбана. Камбаната ще буди кмета, чиновниците, прокуратурата и институциите, опазващи околната среда, както и заспалите русенци, предава БНР.

Камбаната ще бие три дни и ще събира съмишленици за незабавна промяна на състоянието на околната среда в Русе. Това се казва в писмо, разпространено до медиите, от организаторите на инициативата "Камбаната бие в Русе". 

Те ще канят децата на Русе да бият камбаната, за да събудят родителите си, които с търпението си ги обричат на болести.

Протестът на организаторите, според писмото, е срещу незаконното строителство, разрушаването на паметници на културата, изсичането на дървета, замърсената градска среда.

Тази сутрин в центъра на града 30 русенци дадоха начало на протеста под надслов "За кого бие камбаната". Събралите се коментираха, че въздухът в Русе е мръсен, но напоследък се променя аромата, който дишат жителите му.

Започна и събирането на подписка с искане за местен референдум "за съдене на политическите лица от прехода, виновни за демографската катастрофа, духовната нищета и институционалната разруха на държавата в момента". 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама