Международна регата акостира на русенския бряг

12:45, 20 авг 18 / Спорт 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

63-тата Международна дунавска регата ТИД – 2018 ще акостира в Русе днес. Тя е започнала на 23 юни и ще продължи до 6 септември, като участниците са навлезли в българския участък на реката на 12 август, съобщава БНР.

ТИД (“Tour International Danubien”) е ежегоден гребен поход по река Дунав, който по традиция преминава през почти всички крайбрежни страни по течението на реката – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България и Румъния. Маршрутът е разделен на етапи, като във всяка дунавска страна има по един етап. Някои участници преминават цялото разстояние, други - само отделни етапи, според желанието и възможностите им. 

До момента в регатата са участвали около 120 души. Очаква се в Русе към регатата да се присъединят още около 20 човека. След България лодките продължават за Румъния.

В тазгодишната регата участват гребци от Германия, Австрия, Унгария, Швейцария, Сърбия, Румъния, Хърватия и България. 80-годишният Гюнтер Рьомер от Германия е най-възрастният участник, който изминава разстоянието по Дунав за 20-ти път. Най-младият участник в тазгодишната регата е 5-годишно момиченце от София, което пътува с родителите си и по-голямата си сестричка. Семейството плава с два каяка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама