Пръскат тревните площи срещу кърлежи

07:53, 17 юни 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава да се извършва дезакаризация на тревни площи в Сливен. По предварително установен график се обработват обществените детски площадки в града, всички дворове на социални заведения, детски градини и ясли в Сливен и селата.

През месеците април и май е извършена дезакаризация на тревни площи на следните обекти: ЦАО “Надежда”, ЦАО “Речица”, град Кермен, социални заведения, детски заведения в гр. Сливен и населените места, гробищни паркове на територията на град Сливен, стадиони в населените места, обществени градинки и паркове в населените места и на територията на град Сливен – градинка  паметник  „Х. Димитър”, Попска градинка, Градинка пред театър Ст. Киров, кв. „Младост”, кв. „Ст. Заимов”, градинки пред пам. „Орлето”, бул. „Х. Димитър”, бул. „Бр. Миладинови”, кв. „Даме Груев”, пл. „Васил Левски”, Парк „Юнак”, Археологичен комплекс „Туида”. През месеците юни и юли предстои да се обработят други тревни площи.

През май е извършена и дезинсекция срещу комари по поречията на реките: Дюлева, Асеновска и Новоселска река, както и в гр. Кермен и селата: Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и Ковачите.

Съгласно заповед на кмета Кольо Милев е определена комисия за ежедневен контрол на извършените обработки за дезинсекция, дератизация и дезакаризация на територията на Общината. Препаратът, с който се обезпаразитяват тревните площи се казва „Фендона 60 СК” и е безвреден за хора и животни.

Гражданите могат да подават сигнали за наличие на кърлежи в общински тревни площи в стая 124 или на телефон 044/ 611 124 – отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт” – ст. експерт Таня Куманова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама