Ремонтират две детски градини в община Велико Търново с 55 000 лв.

07:54, 17 юни 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник кметът на община Велико Търново Снежана Данева, експерти от общинска администрация проведоха работна среща с директори на дирекции и делегация от отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България и американски военни.

Делегацията бе водена от Весела Терзиева, програмен координатор  в Отдел за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в Република България. Община Велико Търново кандидатства  в рамките на програмата за ремонт на 3 обекта -  ОДЗ „Ален мак”, ОДЗ „Пролет”  и ЦДГ  в с. Церова кория. Одобрен е  ремонтът на 2 обекта - ОДЗ „Пролет” и  ЦДГ – с. Церова кория.

Ще бъдат  ремонтирани  покривите на двете детски заведения. Сумата за ремонта в ОДЗ „Пролет” е 27 791,70 лв., а за с. Церова Кория - 27 465,09 лв. като на общината няма да бъдат превеждани финансови средства.

Проектите са изработени от общински експерти, но изпълнението, закупуването на материали е от страна на Отдел „Военно сътрудничество” на Посолството на САЩ.  Ремонтните дейности стартират в началото на месец август и ще приключат в рамките на 3 седмици.

Програма за хуманитарна помощ към посолството на САЩ не предоставя финансови средства, а изпраща военнослужещи, които да извършват ремонтни дейности на място.

Американски и български военнослужещи, в сътрудничество с  Военния университет във Велико Търново ще участват в ремонтните дейности на покривните конструкции на двете детски градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама